Marktplaats en veilig betalen

Ken jij die verhalen dat mensen bedrogen zijn via Marktplaats en dit wil jij natuurlijk voorkomen. Hier willen wij graag bij helpen en geven wij tips om te voorkomen dat je niet bedrogen of opgelicht wordt bij het gebruik van marktplaats. Voor de mensen die niet weten wat Marktplaats is. Het is een platform waarbij tweedehands spullen op worden aangeboden en verkocht. Hierbij kun jij dienen als verkoper of als koper. Iedereen kan erop en er worden tig verschillende producten op verhandeld. De vraag blijft wel altijd of het veilig gebeurd en helaas is dit niet altijd het geval. Gelukkig kunnen wij helpen.
2021-10-06

Een veilige en betrouwbare betaling

Als jij een leuk artikel wilt kopen, kun je ervoor kiezen om er zelf naartoe te rijden en het product ophaalt. Bij het zien van het product betaal je direct het geld. Dit kan ook andersom, dat je iemand naar jou toe laat komen en dat hij direct betaald. 

Hoe kun je veiligheid waarborgen 

  • Je kunt via de chat een betaalverzoek sturen. 
  • Verstuur in ieder geval je geld nooit via de post. Dit gaat namelijk altijd fout. 
  • Betaal alleen als jij de verkoper vertrouwd. Bij wantrouwen vooral niet doen. Je kunt vaak het overgemaakte geld niet terug overmaken. Je kunt de bankgegevens laten controleren of het niet geregistreerd staat bij de politie. Zekerheid mag altijd. 

Het veilig verzenden van artikelen

Er zijn twee manieren die marktplaats aanraad bij een deal. Als eerst kun je gebruik maken van de gelijk oversteek service. Hierbij wordt er een betaalvariant opgezet en dit moet je invoeren, wanneer jij het pakket ontvangt dan zal het geld pas overgemaakt worden op het account van de verkoper. Het gelijk oversteken is een bekend hulpmiddel om veiligheid te waarborgen. Maak ook gebruik van PostNL via marktplaats op de producten te versturen. De track en trace code kun je namelijk terugkoppelen aan de betaling. 

Waar moet ik op letten?

  • Duidelijke afspraken maken 
  • Nooit spelen met grote bedragen, kun je ook opdelen. 
  • Laat de koper nooit met buitenlandse cheques betalen, deze kunnen namelijk vals zijn. 
  • Op DNB kun je tips vinden over vals geld en het detecteren ervan. 
  • Bij vaagheid van de verkoper, meteen rapporteren
De nieuwe macbook collectie casualcases