Geld verdienen met crypto trading bots

Dat mensen veel geld kunnen verdienen met cryptocurrency's is inmiddels bekend, maar wist je ook dat je het voor je kan laten doen door trading bots. Zo kun je gewoon op een passieve manier geld verdienen, dit klinkt natuurlijk fijn in de oren. Laten we eens kijken naar de opkomst van trading bots in de crypto-wereld en ontdekken hoe ze traders helpen om winstgevender en efficiënter te handelen.
2023-09-12

Wat zijn trading bots?

Deze trading bots zijn geautomatiseerde softwareprogramma's die zijn gemaakt om de handel in eigen handen te nemen op basis van criteria en regels. Deze norm kan verschillend zijn van eenvoudige parameters zoals bijvoorbeeld het volume en prijsbeweging tot meer geavanceerde indicatoren en strategieën. De sterkte van trading bots is het vermogen om elk moment van de dag te kunnen traden zonder vermoeid te worden of last hebben van menselijke emoties zoals angst en hebzucht.

Hoe werken trading bots?

Trading bots functioneren op basis van algoritmen. Deze algoritmen dienen ervoor om expliciete handelsstrategieën uit te voeren. Er zijn meerdere bekende strategieën waarvan trading bots gebruik kunnen maken. Een van de veelvoorkomende strategieën is Market Making. Bij deze strategie kunnen biedingen en vragen worden geplaatst rond de huidige marktprijs om te profiteren van het verschil tussen de bied- en laatprijs. Een andere mogelijke strategie is trendvolging. Bots kunnen prijstrends herkennen en posities openen en sluiten om te profiteren van de voortzetting van die trends. Als derde voorbeeld is de strategie arbitrage. Deze bots zijn bedoeld om de prijsverschillen tussen verschillende beurzen te monitoren en ervan te profiteren. Ze kopen het op een markt die goedkoper is en verkopen het op een markt die duurdere is.

Voordelen van trading bots

Trading bieden tal van voordelen voor crypto-traders. Efficiëntie is kenmerkend voor de bots. Ze kunnen vlotter reageren op veranderingen in de markt, waardoor mogelijkheden groter worden. Een sterke eigenschap van de trading bot is emotieloos handelen dag en nacht. Want de markt slaapt nooit.

Uitdagingen van trading bots

Het is natuurlijk complex om deze bots op te zetten. Je moet hiervoor begrip van de markt hebben en voldoende technische kennis. Bij volatiele marktomstandigheden kan de bot verlieslatende transacties doen wat een uitdaging kan zijn. De kosten voor sommige bots vereisen abonnementskosten of transactiekosten die hoog kunnen zijn aangezien de werkzaamheden die worden verricht.

Voorbeelden van crypto trading bots

De Satoshi trading bot is geproduceerd door een bedrijf dat uit Nederland komt namelijk KJK Consultancy. Op de website staat eenvoudig hoe je de bot moet installeren. Voor gebruik te maken van deze bot moet je minimaal 50 euro inzetten en het rendementsniveau bepaal je zelf. Het bekende platform 3Comma's beschikt over een geautomatiseerde crypto bot en de verhalen erover zijn positief. Het derde voorbeeld is de crypto bot Shrimpy, deze bot werkt met abonnementen. Ze bieden drie verschillende abonnementen aan die relatief betaalbaar zijn. Wat Shrimpy speciaal maakt is dat je ook social trading kan gebruiken. Je kunt social trading gebruiken om de handelsstrategie te volgen van de meest succesvolle crypto-traders. Daarna zal jouw crypto trading bot deze strategie automatisch toepassen. Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen voordat je met een trading bot begint en altijd bewust te blijven van de risico's die gepaard gaan met crypto-handel. Met de juiste kennis en strategie kunnen trading bots echter een waardevol instrument zijn voor zowel beginners als ervaren traders in de crypto-wereld.

De nieuwe macbook collectie casualcases