Creditcard 

Als er wordt gekeken naar de Creditcard, dan is het wereldwijd een veelgebruikte online betaalmethode, waardoor het interessant is voor bedrijven om Creditcard aan te bieden als een manier van betalen. Het gebruik van een Creditcard is wel een stuk lastiger voor bedrijven om het toe te passen. Dit komt omdat een creditcardmaatschappij het geld voorschiet en daarom zijn zij een stuk kritischer met wie zij zaken willen doen en voor welke producten het geld wordt uitgegeven. Hierdoor wordt de acceptatie en  aansluiting van een creditcard wat moeilijker gemaakt. Met name met producten in een bepaalde risicoklasse. Daarnaast is het ook een stuk complexer en is de aanvraagproces ook een stuk lastiger omdat het vaker een stuk langer duurt! 
2021-09-21

Waarom wordt er gekozen voor een creditcard? 

De creditcard is met name bekend om het gebruiksgemak over de hele wereld. Het is namelijk bijna overal geaccepteerd en kunt tijdens het reizen ideaal betalen met een creditcard. Het is een vertrouwd betaalmiddel geworden. Het is voornamelijk ideaal voor crossborder aankopen. Als jij een webshop hebt en je laat zien dat je met een creditcard (Zoals VISA) kunt betalen, dan kan dat een vertrouwelijk gevoel geven aan klanten, met name als de klanten uit het buitenland komen. 

Daarnaast is het relatief moeilijk om fraude te plegen met een creditcard, maar ook het gebruiken van iemand anders creditcard wordt aardig onmogelijk gemaakt. 

Nadeel van een creditcard

Naast dat de acceptatie en de aanvraag van een creditcard nadelig kan zijn, is het voor vele ook een nadeel dat een kaart maar voor een periode geldig is. Er staat altijd een vervaldatum op vermeld en als deze verlopen is, dan vervalt de kaart direct. Vele mensen gebruiken de kaart om online te betalen, als abonnementen als Netflix, Spotify of dergelijke. Als de kaart vervalt, dan vervalt het abonnement ook meteen.  

De betalingsprovisie is vaak duurder dan die van een andere methode als iDeal. Je betaald eigenlijk een kleine provisie om de betaalmethode te gebruiken, maar het is niet veel. Dit is vaak een percentage van 1 tot 2%. 

Hoeveel mensen maken gebruik van een creditcard? 

Als er gekeken gaat worden naar de Nederlanders en de online aankopen, dan wordt zo een 8% afgerekend door het gebruik van creditcard. Als je gaat kijken naar uitgave, dan wordt er zo een 12% van online bestedingen. Veel dure aankopen worden voornamelijk gedaan aan de hand van een creditcard. 

De nieuwe macbook collectie casualcases