Contactloos betalen bij ING 

Bij ING is het mogelijk om contact loos te betalen om zo sneller een betaling te verrichten bij de kassa. Je hoeft in principe alleen te de pas er tegen aan te houden en je hebt betaald. Bij ING zijn er drie mogelijkheden als het draait om contactloos betalen. 
2021-09-09

Contactloos betalen met de betaalpas

Als jij een pas hebt van de ING dan kun je zien als de pas beschikbaar is voor contactloze betalingen. Dit zie door het wireless logo. Dit zijn de vier witte strepen die langzamer groter worden of kleiner (ligt eraan hoe jij ernaar kijkt;). Als dat mogelijk is kun je de pas tegen de zijkant van het betaalautomaat houden en dan zul je een goedkeuring krijgen. Als je de goedkeuring hebt gekregen, dan heb je betaald. Er zitten overigens wel beveiligingen op, zodat het een veilige manier van betalen blijft. Dit zijn beveiligingen als:

  • Bescherming met pincode – eens in de zoveel tijd zal je je pincode moeten invoeren. Tevens ook een bedrag hoger dan 50 euro. 
  • Informatie via NFC –  Het delen van informatie wordt hierdoor veilig gedaan. Alleen binnen een straal van 10 cm kan er contact gemaakt worden en dan moet de app aanstaan. Let dus altijd op dat niemand zijn of haar device vlakbij houdt.
  • Schade vergoeden – ING vergoedt de schade als er misbruik wordt gepleegd.

Betalen met Android smartphone 

Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon op zak. Als je bij de ING zit, kun je dit via de ING app instellen. Ga naar profiel instellingen en volg de instructies. Je zal een 5-cijferige code moeten instellen ter beveiliging. Het kan gezien worden als een extra pincode, alleen dan die van de telefoon. Soms wordt er gevraagd om deze code in te voeren, allemaal ter beveiliging. Het werkt een hetzelfde als met de pas en heeft dus dezelfde veiligheidsvoorschriften. 

Het enige wat je hoeft te doen is het scherm tegen de pinautomaat te houden, je telefoon te ontgrendelen en uiteindelijk nogmaals de telefoon tegen de pinautomaat houden.

Betalen met Apple Pay

Betalen met een Apple telefoon werkt heel simpel. Iedere Apple telefoon heeft een Apple Wallet en het is heel simpel om jouw betaalpas aan de Wallet toe te voegen. Het is geschikt voor de iPhone, Apple Watch en iPad. Het is zeer eenvoudig en je gaat vanzelf merken dat het een handig hulpmiddel is. Zelfde met de horloge betalen is echt gemakzucht. 

 

De nieuwe macbook collectie casualcases