Contactloos betalen met de Regiobank

Mocht je gebruik maken van een betaalrekening bij de Regiobank. De Regiobank biedt namelijk een mogelijkheid aan om gebruik te maken van een feature van hun, namelijk contactloos betalen. Je kunt dus je pas of telefoon tegen de pinautomaat zetten en dan wordt het bedrag betaald. Het is tegenwoordig zeer bekend onder de Nederlanders. Mocht jij dit ook willen toepassen, lees dan even het onderstaande artikel en we helpen jou met het eenvoudig toepassen van contactloos betalen! 
2021-09-15

De werking van contactloos betalen

Je kunt met een pinpas betalen zonder dat je de pas in de gleuf hoeft te steken en zonder dat je een pincode hoeft in te voeren. Dit kan tot een bedrag tot €50 en daarboven dient wel een pincode gegeven te worden. Als je de applicatie van Regiobank opent en naar instellingen gaat, dan kun je verschillende aspecten zelf regelen. Dit is allemaal te vinden bij betaalpassen en codes. Volg de stappen die gegeven zijn en je kunt snel genieten van de features van de Regiobank. 

Beveiliging

Om het allemaal veilig te houden zitten er beveiligingen aan gekoppeld. Zo wil Regiobank de veiligheid waarborgen. Als eerste wordt er een bescherming toegepast. Dit wil zeggen dat wanneer je boven een x bedrag komt, de pincode moet invoeren. Vaak is dit als je boven de 50 of 100 euro zit. Dus als je 6 x 10 euro afrekent, dan zul je bij de zesde keer je pincode opnieuw moeten geven. Dit geldt ook als het bon bedrag boven de €50 komt. 

Als tweede wordt de informatie gedeeld aan de hand van NFC. Door middel van deze software kunnen device alleen contact maken als binnen een straal van 10cm bevinden. In dit geval moet je de telefoon binnen 10cm houden van de pinautomaat. Let dus ook  altijd op dat niemand anders een ander device in de buurt houdt tijdens dit proces. Als dat niet is, dan kun je ook niet geskimd worden. 

Mochten er nog vragen zijn, dan kun je altijd nog terecht bij de Regiobank. Neem dan contact op met de klantenservice voor extra vragen! 

De nieuwe macbook collectie casualcases