Klarna 

Het Zweedse bedrijf is gespecialiseerd in het ‘achteraf online betalen’. Het geeft meerdere opties aan op gebied van service voor een eenvoudige check out. Ze kunnen kiezen om na het ontvangst direct te betalen of te kiezen voor de optie ‘betaal later’. Klarna is ook de marktleider als het gaat om achteraf betalen en is actief in Europese landen waaronder Noorwegen, Finland, Denemarken, Oostenrijk en Duitsland. Door gebruik te maken van Klarna heb je een overzicht van de aankopen en betalingen. Al heb je dit overzicht alleen van de betalingen die gedaan zijn met Klarna en dat is niet bij elk bedrijf het geval. 
2021-09-28

Veilig achteraf betalen, hoe werkt het?

Voordat er gebruik van deze betaalmethode gemaakt kan worden. Als eerst zal er gegevens gevraagd worden als de naam, adres, telefoon en geboortedatum. De klant wordt dan geverifieerd op kredietwaardigheid en als de klant wordt goedgekeurd, dan wordt je opgenomen in hun systeem. Het is nu mogelijk om de betaalmethode te gebruiken en te kiezen voor het direct betalen of later betalen. Je kunt als klant ook direct afrekenen en dit kan gedaan worden aan de hand van 1 click.  

Als jij ervoor kiest om later te betalen, dan heb je twee weken de tijd om de facturen te betalen. Het is ook een optie om het bedrag in gedeeltes te betalen. Dit is overigens vaak niet mogelijk bij andere achter betaal bedrijven. Al is het vaak gunstiger om de rekening in een keer te betalen, want vaak betaal je een extra feed over het bedrag van betalen. 

Smooth Klarna 

Bij Klarna wordt aangegeven dat zij een soepel proces hebben als het gaat om de check out, een smooth proces. Met name bij klanten die in het systeem staan van Klarna, krijgen automatisch hun favoriete betaalmethode te zien en dit zorgt vaak dat het betalen ‘smooth’ verloopt en hierdoor ontstaat er vaak een hoog conversieraad. De betaalmethode zorgt volgens Klarna zelf voor een conversie verhoging van 10 a 20%. Dit is voornamelijk te zien op de mobiel device. 

Voordelen 

  • Overzicht van aankopen en betalingen die met Klarna zijn verricht;
  • Betalingsherinneringen van openstaande facturen. Die kun je toevoegen aan je telefoon en dergelijke;
  • Notificatie 2 dagen voor het aflopen van het betalingstermijn;
  • Kunt het betalingstermijn 10 dagen maximaal uitstellen;
  • Kunt het als retourzending opgeven en dit bevriest de factuur voor een paar dagen. 
De nieuwe macbook collectie casualcases