Betalen met Tikkie

Ken jij het probleem dat je samen met vrienden een biertje aan het drinken bent, maar uiteindelijk moet er betaald worden. Waarbij eerst iedereen apart zou betalen, kun je het nu nog eenvoudiger maken. Een persoon betaald het hele bedrag en dan stuurt hij via de app een Tikkie. Dit is een manier van een betaalverzoek om eenvoudig geld te verzamelen. 
2021-09-29

Even een bedrag aftikken

De app is een initiatief van ABN Amro, maar het fijne eraan is dat iedereen er gebruik van kunt maken, al dien je een Nederlandse bankrekening te hebben en natuurlijk een werkende telefoon. De ontvanger daarentegen hoeft geen Tikkie te hebben om het betaalverzoek te kunnen betalen. Via de app kun je op een link klikken en dan kom je op een iDeal pagina terecht en kun je betalen met jouw eigen bank. Het is een handige app om alle betaalverzoekjes bij te houden, het kan ook via jouw eigen bank, maar het sturen van een Tikkie is ondertussen een bekend fenomeen in Nederland! 

De werking van Tikkie

Hier kun je zien hoe je gebruik kan maken van de app Tikkie

  • Als eerst moet je de app Tikkie downloaden en bij het openen van de app geef je je naam, telefoonnummer en rekeningnummer. Dit wordt overigens gecontroleerd of de gegevens kloppen door ABN Amro. Het is een veilige manier van betalen en wordt door vele gebruik gemaakt. 
  • Klik op + om een Tikkie aan te maken. 
  • Op dit moment krijg je twee dingen te zien. Als eerst staat er “Ik wil aan Iedereen … terugvragen”. Als je op iedereen klikt, dan kun je dit ook aanpassen in personen om beter beeld te krijgen over hoeveel personen nog moeten betalen. 
  • Als tweede kun je een bedrag kiezen, die je terugvraagt aan de gekozen personen. Het is ook mogelijk om een optie aan te vinken. Je kunt dan de betaler zelf een bedrag laten invoeren, wat die persoon ervoor wilt betalen. Dit is vaak handig wanneer je geld inzamelt voor een bepaald doel en iedereen zelf mag bepalen hoeveel geld het kost. 
  • Dan ga je door naar het vervolg scherm en kun je intypen waarvoor het betaalverzoek dient. 
  • Als je dit allemaal hebt gedaan, kun je dit delen via verschillende mogelijkheden, maar WhatsApp is de meest gekozen optie.
  • Je krijgt een melding als iemand heeft afgetikt en kunt ook zien of iemand nog niet betaald heeft. 
  • Er is een maximaal bedrag van €750 euro die je kunt vragen en in totaal kun je ook maar €2500 krijgen vanuit een Tikkie.
  • De link van Tikkie is twee weken geldig, mits jij aangeeft dit eerder te doen. 
De nieuwe macbook collectie casualcases