Betalen met iDeal

Door gebruik te maken van iDeal kun jij veilig, eenvoudig en vertrouwd online betalen. Vaak wordt deze optie gegeven en dan kun je je eigen bank selecteren. Het is mogelijk om het dan via de mobiele app, of via de internet bankieren doen. Hierbij vindt dan een directe transactie plaats en het geld zal direct op de rekening staan van de andere partij. Het is een van de meest gebruikte manieren van online betalen, omdat de meeste mensen het liefst met hun eigen bank betalen. 
2021-09-23

Hoe werkt het? 

Bij het winkelwagentje zul je op gegeven moment een keuze moeten maken via welke betaalmethode je wil betalen. Je klikt dan op iDeal en vaak krijg je een extra veld met daarbij een bankkeuze. Als jij jouw bank toevoegt en op verder klikt, wordt je omgeleid naar een betalingspagina vanuit jouw bank. Als je de betaling hebt uitgevoerd, wordt je automatisch doorgeleid naar een bevestigingspagina van de webshop. 

Voordelen van iDeal 

  • Er wordt niet gevraagd om een registratie. Je kunt het gebruiken als je bij een van de opgegeven banken een account hebt;
  • Het is een veilige manier van betalen omdat je in de omgeving van je eigen bank terecht komt;
  • Alle betaalgegevens worden ingevoerd door iDeal en je krijgt direct een bevestiging na het betalen;
  • De betaling via iDeal is direct zichtbaar op je bankrekening. Zo is jouw banksaldo direct up to date. 

Situaties waarin iDeal naar voren komt

  • Als betaalknop; 
  • Als qr-code;
  • Als betaallink; 
  • Als betaalverzoek. 

Aandachtspunt bij iDeal

Wanneer jij een omschrijving krijgt bij een iDeal betaling, dan kun je wel eens een ander bedrijf vermeld krijgen dan het bedrijf waar jij een aankoop doet. Je moet hierbij niet schrikken of dergelijke, want vaak wordt er een derde partij ingehuurd die de betalingen regelen. Dit wordt een Collecterende Payment Service Provider (CPSP) genoemd. Een voorbeeld die je vaker tegenkomt is  Ayden, Buckaroo, Mollie en er zijn er nog veel meer. Mocht jij twijfels hebben, kun je dit altijd opzoeken via Google. Deze bedrijven zorgen ervoor dat het geld dat jij betaald gewoon op de rekening van de webshop komt. 

De nieuwe macbook collectie casualcases